ESTEM AL DIA DE TOTES
LES NOVETATS DEL SECTOR

ELS RADARS QUE POSEN MÉS MULTES A CATALUNYA

11/Jul/2017

El passat mes de maig, el Govern va facilitar la llista dels radars que més diners van recaptar en multes a Espanya durant 2016. En aquesta relació proveïda per la Direcció General de Trànsit (DGT) no s'incloïa la informació referent als cinemòmetres instal·lats a les comunitats d'Euskadi i Catalunya, ja que les dues autonomies tenen les competències de Trànsit transferides.

En el cas de Catalunya és el Servei Català de Trànsit (SCT) l'organisme que coordina la gestió del trànsit en carreteres urbanes i interurbanes. En una entrevista a La Vanguardia.com, la directora de Trànsit Eugenia Doménech ha accedit a presentar i comentar les dades relatives a les sancions imposades pels radars catalans en aquest mateix període (2016). El següent mapa situa tots els radars actius a Catalunya. La gradació de colors indica el volum de recaptació de cada radar durant el passat any. Com més fosc és el color, més diners recaptats.

El radar que més multes va generar i que més diners va recaptar l'any passat a Catalunya és amb molta diferència el instal·lat en un tram de l'AP-7 al seu pas per la població tarragonina d'Ulldecona (Montsià). Va provocar prop de 25.000 sancions fermes per un valor total de 1.626.374 euros.

Es tracta del radar de tram de més extensió dels instal·lats a Catalunya: són 19 km. entre els punts quilomètrics 343,07 i 325,07 de l'AP7. Aquest tipus de radars són aquells en els quals un cinemòmetre detecta i realitza la fotografia de la matrícula d'un vehicle a l'inici i al final d'un tram de carretera en què la velocitat màxima permesa sigui uniforme. En sortir del tram es calcula la velocitat mitjana del vehicle, i si aquesta supera la velocitat màxima permesa en el tram s'inicia el procés sancionador.

Curiosament, el segon radar més "productiu" del territori català el 2016 es troba en una zona molt propera de la mateixa via AP-7, també al seu pas per les Terres de l'Ebre. Està a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Gairebé 19.000 conductors van ser multats en aquest punt, el que va suposar una recaptació total de 926.680 euros.

Per a més inri, un altre dels radars que apareix en el top 10 està situat al quilòmetre 337 de la mateixa AP-7. És a dir, a la mateixa zona que regula el radar de tram d'Ulldecona, encara que en sentit invers. En aquest radar de punt es van registrar 13.690 infraccions i es van recaptar més de 730.000 euros.

Llegeix toda la noticia en La Vanguardia.com